Nieuws   

Zoek in nieuws:

Jeugdboekenmaand

02/22/2022 14:44:12

Maart = jeugdboekenmaand, ook in onze bib!
Ontdek wat leuks wij allemaal voor jullie in petto hebben.

In maart 2022 is het thema voor Jeugdboekenmaand 'Helden en schurken'. We hebben het over dappere helden en bange helden, superhelden en huis-tuin-en-keukenhelden, helden met wapens en helden met woorden. Maar één ding staat vast: zonder held geen verhaal. En wat is een held zonder schurk? Zonder vijand, zonder pestkop, zonder spoken in zijn hoofd? Verhalen hebben hun helden en schurken nodig. En mensen hebben hun verhalen nodig.

Helden- en schurkentafel
De bib zet de leukste boekentips over helden en schurken in de kijker!
Op onze 'helden- en schurkentafel' vind je bovendien coole kleurplaten, tattoos en maskers om gratis mee te nemen!

Jeugdboekenverkoop
De hele maand lang zijn er afgevoerde jeudboeken te koop aan kleine prijsjes: prentenboekjes, strips, jeugdverhalen en weetboeken voor slechts 50 cent per stuk.

Wedstrijd
Schrijf/teken/verzin een boodschap voor jouw favoriete kinder- en jeugdboekenheld of kinder- en jeugdboekenschurk. Upload een foto van jouw brief, tekening of filmpje op de website jeugdboekenmaand.be/wedstrijd en maak kans op mooie prijzen.
Onze bib koppelt bovendien aan deze wedstrijd een eigen winactie! Van alle inzendingen uit onze gemeente, kiest het bibliotheekteam er 1 winnaar uit. Deze gelukkige ontvangt een boekenpakket. Voor lagere scholen organiseren we een aparte klassenwedstrijd.

De held van de vuilnisbelt
Jan de vuilnisman waant zich soms een echte held. Hij doet meer dan wat rommel samenvegen. Zo vond hij eens een afgedankte schoen, die zich niet zomaar liet doen. Soms redt hij, echt waar, arme knuffels van de vuilnisbelt: Een beer die een oor mist, een knuffelaap die zijn haar verliest,... Ooit waren ze trouwe speelmaatjes, maar nu liggen ze in de vuilnisbak, of zomaar op straat. De vuilnisman kan dit niet aanzien, en raapt de poppen op. Maar wacht eens, zit daar toch geen kleine schurk tussen die brave sukkels?!
De held van de vuilnisbelt is een voorstelling van Pistache Poppentheater en wordt georganiseerd door Gezinsbond Hoegaarden i.s.m. de bib.
30 maart — Bib Hoegaarden — 15u
Gratis en zonder inschrijven