Nieuws   

Zoek in nieuws:

WEEK VAN DE FAIR TRADE

09/27/2021 11:54:44

Dit is de Week van de Fair Trade (6 – 16 oktober 2021) in de bib: lokale proevertjes van het Voedselteam Hoegaarden, Fairtradebladwijzers en Fairtradepakketten én een schat aan informatie over eerlijke handel.

De Week van de Fairtrade loopt dit jaar van 6 tot 16 oktober. Gedurende die week staat de bibliotheek in het teken van eerlijke handel.

Snuister aan de thematafel, lees eens een boek over duurzame ontwikkeling, bewust consumeren, lokale voeding, ecologisch koken, rechten van de mens, armoedebestrijding, eerlijke handel,... en leer bij over de onrechtvaardigheden in de wereld.

WIN WIN WIN
Tijdens de Week van de Fair Trade verstoppen de bibliotheekmedewerkers 10 fairtradebladwijzers in bibliotheekboeken. Vind jij zo’n bladwijzer in jouw ontleende boek? Dan win je een fairtradepakket van de wereldwinkel! Ga jij mee op zoek?

Wereldvoedseldag
We sluiten de Week van de Fair Trade af op zaterdag 16 oktober – eveneens Wereldvoedseldag!
Kom genieten van een lokaal hapje en drankje aangeboden door het voedselteam, maak kennis met de producten van de wereldwinkel en het voedselteam en ontdek meer over de werking van deze organisaties.