Nieuws   - lijst

Zoek in nieuws:

CORONA-AFHAALBIB

30/03/2020

Wij proberen u in deze bijzondere tijden toch te voorzien van de hoogstnodige boeken, cd's en dvd's. En dit met ingang van 2 april. Hoe? Leners mailen hun keuze (max. 5 materialen per lenerskaart + paar reservetitels indien gewenst) door naar bibliotheek@gemhoegaarden.be. Vanaf het moment dat de bestelling klaar ligt, krijgt de aanvrager een e-mail met een uitnodiging om de materialen te komen halen. Leners zonder computer of mail kunnen telefonisch contact opnemen met het bibteam via 016/768.777.

Lees meer...

DRAAG ZORG VOOR JEZELF EN ZORG VOOR ANDEREN

16/03/2020

• 1. Blijf thuis als je ziek bent. • 2. Was regelmatig je handen. • 3. Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak. • 4. Geen zakdoek? Hoest of nies in je elleboogholte.

Lees meer...

VAN 1 TOT 31 MAART : JEUGDBOEKENMAAND

02/03/2020

'Kunst' is het thema van de Jeugdboekenmaand 2020. Kunst als middel om iets uit te drukken, of dat nu een idee, een gedachte, een gevoel, een sfeer of nog iets anders is. Kunst gaat over meer dan alleen maar mooie dingen. Het zet iets in beweging. Het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op. Het triggert de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken. Je zou kunnen zeggen dat het kunstwerk op zich pas het begin is.

Lees meer...

BOEKENWEEK

24/02/2020

Van zaterdag 7 tot zondag 15 maart staan Vlaanderen en Nederland weer helemaal in het teken van de Boekenweek. Tijdens de Boekenweek ontvangen klanten in de deelnemende boekhandels het Boekenweekgeschenk van Annejet van der Zijl, "Leon & Juliette". Een indrukwekkende, waargebeurde liefdesgeschiedenis in woelige tijden.

Lees meer...

KORT IN BRUSSEL

17/02/2020

Op 19 februari om 20u kunt u in het het Brusselse Muntpunt naar Kort, een festival over het korte verhaal, gecureerd door Annelies Verbeke. Komen langs: de Iraaks-Finse schrijver Hassan Blasim, schrijfster en DSL-recensente Maria Vlaar, Sanneke van Hassel, Kristien Hemmerechts en ­Caroline Lamarche. Randall Casaer illustreert, Chantal Acda verzorgt de muzikale omlijsting. Op 20 februari om 20u zijn de auteurs te gast in boekhandel Limerick in Gent.

Lees meer...

JAARLIJKS WEERKEREND EVENEMENT - SAINT AMOUR

02/01/2020

Of om het met de woorden van de organisatie zelf te zeggen : "In februari 2020 schiet Saint Amour voor de zesentwintigste keer opnieuw uit de grond – inmiddels zo evident dat we net zo goed kunnen zeggen: in 2020 is er weer een maand februari tijdens Saint Amour."

Lees meer...

LGBT-VRIJE ZONES? IN ONZE BIB IS IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!

19/12/2019

Afgelopen weken werd duidelijk dat de Poolse regering gemeenten en provincies aanmoedigt om LGBT-vrije zones te creëren (LBTG is een van oorsprong Engelse afkorting die staat voor lesbian (lesbisch), gay (homoseksueel), bisexual (biseksueel) en transgender).  Holebi's en transgenders worden niet vervolgd in Polen, maar ze zijn dus niet overal welkom.Verschillende Poolse steden en gemeenten creëren homo-vrije zones. Dit is een duidelijke vorm van discriminatie en mensenrechtenschending. In Vlaanderen reageren alvast de steden Leuven, Gent en Brugge.

Lees meer...

JE WORDT EEN BETER MENS ALS JE LEEST

02/12/2019

Nederlandse schrijver en onderzoeker Emy Koopman (Erasmus Universiteit Rotterdam) deed een onderzoek naar de relatie tussen fictie lezen en empathie. Het resultaat? Je wordt een beter mens als je leest!

Lees meer...

HAVERKAMP & BEDERT

14/10/2019

De Bronzen Uil 2019, de prijs voor de beste Nederlandstalige debuutroman, gaat naar “De achtste dag” van Annemarie Haverkamp. “Lam”, het eerste boek van de Vlaamse muzikante Hannelore Bedert wordt bekroond met de publieksprijs.

Lees meer...

hier titel

14/10/2019

hier korte omschrijving

Lees meer...

Bib Hoegaarden


Openingsuren

Maandag   18u - 20u
Woensdag   14u - 17u
Donderdag   15u - 19u
Vrijdag   10u - 12u
Zaterdag   10u - 12u

Adres

Tiensestraat 42
3320 Hoegaarden

tel. 016/768.777
bibliotheek@gemhoegaarden.be

Voor opmerkingen of suggesties: gebruik ons
Contactformulier


bib-logo